Τρεις τροφές που γίνονται άκρως επικίνδυνες αν δε μαγειρευτούν σωστά

Αν και τις καταναλώνουμε συχνά, λίγοι γνωρίζουν ότι οι παρακάτω τροφές, με λίγη απροσεξία, μπορούν να αποδειχθούν άκρως επικίνδυνες για την υγείας μας, προκαλώντας δηλητηρίαση και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και το θάνατο!

Διαβάστε ποιες είναι οι τρεις τροφές που πρέπει πάντα να καταναλώνονται με προσοχή:

Κοτόπουλο

Είναι γνωστό ότι το κοτόπουλο πρέπει να είναι καλά μαγειρεμένο για να καταναλωθεί, καθώς μερικές φορές, λόγω του τρόπου που μεταχείρισης και επεξεργασίας του μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, το ωμό κοτόπουλο περιέχει σαλμονέλα, ένα βακτήριο που είναι η πιο κοινή αιτία τροφικής δηλητηρίασης. Μέσα σε 4 έως 7 ημέρες μετά την κατανάλωσή του, μολύνει τον εντερικό σωλήνα, προκαλώντας πυρετό, διάρροια, κοιλιακές κράμπες, και έμετο.

Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες, μην πλένετε ποτέ το ωμό κοτόπουλο και πάντα να το ψήνετε σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 75 βαθμούς Κελσίου.

Τόνος

Ο τόνος είναι πολύ θρεπτικό ψάρι και απαραίτητο στη διατροφή σας, αλλά η υπερβολική κατανάλωση τόνου μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από ψευδάργυρο.

Όταν κάποιος ασθενήσει από αυτό, έχει συνήθως υψηλή πίεση του αίματος, ενδομητρίωση, πονοκεφάλους, πόνο στους μυς, απώλεια συντονισμού, αδυναμία, μυϊκή ατροφία και μειωμένη νοητική λειτουργία.

Ραβέντι

Τα φύλλα αυτού του ιδιαίτερου λαχανικού, μπορεί να είναι δηλητηριώδη, για αυτό και πρέπει να φροντίζουμε να μην τα καταναλώνουμε.

Τα φύλλα περιέχουν υψηλά επίπεδα του οξαλικού οξέος, το οποίο μπορεί επίσης να βρεθεί στα λευκαντικά, τα παρασιτοκτόνα και τα χημικά προϊόντα αφαίρεσης βαφής.

Η κατανάλωσή του προκαλεί μια αίσθηση καψίματος στο στόμα και το λαιμό, το οποίο οδηγεί σε ναυτία και έμετο, κοιλιακό πόνο, σοκ, κώμα, πέτρες στα νεφρά, επιληπτικές κρίσεις και μερικές φορές ακόμα και σε θάνατο!

Στην περίπτωση που το λαχανικό είναι φρέσκο, μπορείτε απλώς να πετάξετε τα φύλλα του και να το φάτε με ασφάλεια. Αν, όμως, έχει καταψυχθεί, είναι καλύτερο να το πετάξετε ολόκληρο, καθώς το υπερβολικό κρύο προκαλεί χημικές αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το φυτό, απελευθερώνοντας τις επικίνδυνες τοξίνες και στο βρώσιμο καρπό.