Την προσπάθεια διοχέτευσης παιδιατρικών ασθενών προς ογκολογικά κέντρα του εξωτερικού, καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας/Ογκολογίας

Αφορμή για την καταγγελία στάθηκαν αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για προσφορά εθελοντικής εξέτασης παιδιών με κακοήθειες από παιδο-ογκολόγους που εργάζονται στο εξωτερικό.

Όπως επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας/Ογκολογίας σε ανακοίνωσή της «η δραστηριότητα αυτή δεν εκπορεύεται από επίσημες δομές υγείας και δεν διασυνδέεται με τα αντίστοιχα Παιδιατρικά Ογκολογικά Τμήματα, όπου η νοσηλεία είναι δωρεάν. Αντίθετα, η όποια θεραπευτική παρέμβαση φαίνεται να κατευθύνεται σε συγκεκριμένα Κέντρα στο εξωτερικό, όπου το κόστος νοσηλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η  ελληνική επιστημονική εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι στην Ελλάδα λειτουργούν οργανωμένα Τμήματα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, ενταγμένα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου οι ασθενείς θεραπεύονται δωρεάν.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών καρκίνου στα παιδιά μπορεί να αντιμετωπιστεί με βάση τις αντίστοιχες διεθνείς σύγχρονες προδιαγραφές. Σπάνια, κρίνεται απαραίτητη μία εξειδικευμένη επιβεβαιωμένα αποτελεσματική αγωγή ή παρέμβαση που δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Τότε οι Έλληνες ιατροί συντονίζουν την μετάβαση των παιδιών σε απόλυτα εξειδικευμένα κέντρα, μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και με κάλυψη των δαπανών» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ