Κιρσοί και ευρυαγγείες στην κύηση

Η ύπαρξη κιρσών και ευρυαγγειών δεν επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου ούτε και την εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Η μόνη περίπτωση είναι η θρόμβωση των κιρσών που αποτελεί επείγουσα κατάσταση.

Στη φλεβική θρόμβωση έχουμε πόνο, ερυθρότητα στην περιοχή της θρόμβωσης, η οποία είναι θερμή και ψηλαφητικά η προσβεβλημένη φλέβα είναι σκληρή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μετά τον τοκετό, οι διογκωμένες φλέβες θα υποστραφούν σε μεγάλο βαθμό. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η απόφαση για την αντιμετώπιση των κιρσών και των ευρυαγγειών δεν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον τοκετό.

Άτομα με προδιάθεση ή άτομα που ήδη είχαν κιρσούς πριν από την εγκυμοσύνη, θα εμφανίσουν κιρσούς και θα επιδεινώσουν κατά κανόνα την κατάστασή τους, λόγω της επιβάρυνσης του φλεβικού συστήματος. Στις περιπτώσεις αυτές οι πιθανότητες πλήρους υποστροφής μετά τον τοκετό είναι πολύ λίγες.

Με απλά λόγια, στην κύηση, θα εμφανίσουν κιρσούς οι γυναίκες που θα εμφάνιζαν έτσι και αλλιώς. Το ποσοστό αυτών των γυναικών υπολογίζεται πως αγγίζει το 20% – 25% του γενικού πληθυσμού.

Οι ευρυαγγείες συνήθως δεν υποστρέφουν πλήρως. Οι ευρυαγγείες είναι ουσιαστικά αισθητικό πρόβλημα και παρατηρούνται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του γενικού πληθυσμού, ενώ με την πάροδο της ηλικίας μπορεί να φτάσει και σε ποσοστά μεγαλύτερα του 80%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ