Έρευνα: Η δυστυχία ή το στρες δεν μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσης

Το να είναι κάποιος δυστυχισμένος ή να έχει στρες δεν αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Από καιρό εκτιμάτο ότι το να είναι κάποιος δυστυχισμένος είναι κακό για την υγεία- ιδιαίτερα για την καρδιά.
Ωστόσο, η δεκαετής ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet, ανέφερε ότι προηγούμενες έρευνες είχαν σύγχυση αιτίας και αποτελέσματος.

Eιδικοί διατείνονται ότι η δυστυχία στην παιδική ηλικία μπορεί ενδεχομένως να έχει διαρκή επίπτωση.

Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι μπορεί να προβλέψει το πόσο θα ζήσουν.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα, στη Βρετανία και την Αυστραλία, δήλωσε ότι εκείνες οι έρευνες απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την αντίστροφη αιτιότηταότι άνθρωποι που είναι άρρωστοι δεν είναι πολύ ευτυχισμένοι.

Ζητήθηκε από συμμετέχοντες στην έρευνα Million Women Study να αξιολογούν τακτικά την υγεία, την ευτυχία και τα επίπεδα του στρες τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το αν οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι συνήθως, τις περισσότερες φορές ή ποτέ, δεν είχε επίδραση στις πιθανότητες θανάτου κατά τη διάρκεια της έρευνας, όταν άλλοι παράγοντες όπως η υγεία ή το κάπνισμα ελήφθησαν υπόψη.

Η ερευνήτρια Dr Bette Liu, του University of New South Wales στην Αυστραλία, δήλωσε ότι η νόσος μας κάνει δυστυχισμένους αλλά η δυστυχία καθαυτή δεν μας αρρωσταίνει.

Πρόσθεσε ότι δεν ανακάλυψε άμεση επίδραση της δυστυχίας ή του στρες στη θνησιμότητα, ακόμα και σε δεκαετή έρευνα σε 1 εκατομμύριο γυναίκες.

Ο ερευνητής καθηγητής Sir Richard Peto, του University of Oxford, δήλωσε ότι όσοι κάπνιζαν ελαφρώς είχαν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και οι τακτικοί καπνιστές είχαν τριπλάσιο κίνδυνο θανάτου κατά τη διάρκεια της έρευνας, αλλά ότι η ευτυχία δεν είχε σχέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ