Αν και οι μπανάνες αποτελούν το αγαπημένο φρούτο πολλών, καθώς είναι ιδανικό για χυμούς, παρασκευή παγωτού κ.ά., ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι οι φλούδες της μπανάνας δε χρειάζεται να καταλήγουν στον… κάδο, καθώς μπορούν επίσης να φαγωθούν.
Αν και η σάρκα της μπανάνας είναι γλυκιά και μαλακή, δεν ισχύει το ίδιο για την φλούδα της που είναι χοντρή, ινώδης και πικρή.
Ωστόσο, οι φλούδες της μπανάνας αποτελούν αγαπημένο και θρεπτικό σνακ στην Ινδία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας, σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider.
Οι άνθρωποι εκεί εκμεταλλεύονται τα διατροφικά οφέλη ολόκληρης της μπανάνας και δεν πετούν τίποτα, εδώ και δεκαετίες.
Αν ψάχνετε τρόπους για το πώς θα τις εντάξετε στη διατροφή σας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα LiveScience, οι φλούδες της μπανάνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή χυμών, να τηγανιστούν, να ψηθούν και να βραστούν.