Ένα λαχανικό που μας προστατεύει από τον καρκίνο του στομάχου

Όπως προκύπτει από επιδημιολογικές μελέτες, ο γαστρικός καρκίνος ή καρκίνος του στομάχου είναι πιθανότερο να προσβάλλει ασθενείς με ιστορικό γαστρικού έλκους.

Την ίδια ώρα, το 80% των κρουσμάτων επίμονου γαστρικού έλκους οφείλονται στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, από το οποίο, σύμφωνα με νέα μελέτη, μπορούμε να προστατευτούμε με τη βοήθεια ενός λαχανικού.

Αναλυτικότερα, στη μελέτη τους οι ερευνητές έδωσαν σε 25 ανθρώπους στην Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν μολυνθεί με το H.pylori, 70 γραμμάρια την ημέρα από βλαστάρια μπρόκολων επί δύο μήνες.

Σε άλλους 25, που επίσης είχαν μολυνθεί από το ίδιο μικρόβιο, έδωσαν την ίδια ποσότητα από βλαστάρια αλφάλφα, που δεν περιέχουν σουλφονυλουρία.

Τα φρέσκα βλαστάρια του μπρόκολου, περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες σουλφονυλουρία, ένα βιοχημικό στοιχείο, το οποίο φαίνεται ότι πυροδοτεί την παραγωγή ενζύμων στο έντερο που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, τα χημικά που καταστρέφουν το DNA και τις φλεγμονές.

Είναι γνωστό ότι η σουλφονυλουρία είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο προφυλάσσει από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H.pylori), το μικρόβιο που προκαλεί γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά 70 γραμμάρια μπρόκολο επί δύο μήνες, μπορούν να προστατευθούν από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες του Αντικαρκινικού Κέντρου Χημειοπροφύλαξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, τα βλαστάρια από τα μπρόκολα (δηλαδή τα baby μπρόκολα) έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα από σουλφονυλουρία σε σχέση με τα ώριμα μπρόκολα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ