Ενυδάτωση χειλιών… στα γρήγορα

Μπήκε για τα καλά το κρύο στη ζωή μας και το πρόσωπο μας χρειάζεται ενυδάτωση και φροντίδα. Η ενυδάτωση των χειλιών μας είναι απαραίτητη μιας και από το πολύ κρύο τείνουν να ξεραίνονται και συχνά να ματώνουν. Πώς θα πετύχουμε μια καλή ενυδάτωση στα χείλη μας τώρα είναι μια εύκολη υπόθεση αρκεί να ακολουθήσουμε κάποια βήματα.

Ίσως να μην σας πέρασε από το μυαλό, όμως ακόμη κι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να προκαλέσουμε την ξηρότητα στα χείλη μας. Αυτό που εντείνει τον ερεθισμό και την ξηρότητα στα χείλη είναι το ίδιο μας το σάλιο, όταν συχνά μασάμε τα χείλη ή όταν περνάμε τη γλώσσα πάνω από αυτά.

Ακόμη μια αιτία για τα σκασμένα χείλη είναι η μη επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και ο πυρετός, που προκαλεί αφυδάτωση. Συμπερασματικά, φροντίστε να κρατάτε τον οργανισμό καλά ενυδατωμένο και να πλένετε το στόμα σας μετά από κάθε γεύμα.

Πρέπει λοιπόν να εντάξουμε στην ρουτίνα μας την χρησιμοποίηση των lip balms, κατά προτίμηση φυτικών και όχι αυτών που έχουν ως βάση το πετρέλαιο όπως τα περισσότερα, καθώς μπορεί να είναι εθιστικά για τον οργανισμό.

Κάντε απαλό scrub στα χείλη σας με λίγο βούτυρο και ζάχαρη και αμέσως μετά βάλτε κάποιο Lip balm ή κάποιο λιποζάν. Επαναλάβετε κάθε φορά που είναι σκασμένα και θα δείτε τη διαφορά άμεσα.