Διατροφικά μυστικά για την τέλεια προστασία από τα σημάδια του χρόνου

Κάθε φορά που έρχονται τα γενέθλια σου και μεγαλώνεις ξέρω δεν είσαι και η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο και ξέρεις κάτι, σε πιστεύω! Δυστυχώς ο χρόνος με εμάς τις γυναίκες δεν είναι και ο πιο γενναιόδωρος αφού κάθε χρόνος που περνάει όλο και περισσότερες ρυτίδες εμφανίζονται στο πρόσωπό μας.

Η αντιγήρανση είναι απαραίτητη και τη χρειαζόμαστε όλες μας και γρήγορα. Για να πετύχεις την τέλεια αντιγήρανση πρέπει από μικρή σχετικά ηλικία να αρχίζεις να προσέχεις το δέρμα σου ώστε στη συνέχεια να σε προσέξει και αυτό.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες κρατούν το δέρμα μας λαμπερό και όμορφο. Διατηρούν την υγρασία του και την ελαστικότητα του.

 

Μερικές τροφές θαύμα για την αντιγήρανση είναι:

Tροφές πλούσιες σε καλής ποιότητας υδατάνθρακες
Πρώτες επιλογές που έχεις είναι τα φασόλια και οι φακές. Τα μήλα και η βρώμη είναι πολύτιμα τρόφιμα που κάνουν καλό σε όλους τους τομείς του σώματος μας. Ένα καλό πρωινό με μούσλι βοηθάει πολύ καθώς επίσης και τα ροδάκινα, τα αχλάδια και τα μούρα.

Μετά βάζουμε στη διατροφή μας τις πρωτεϊνες:
Η πρωτεϊνη βοηθάει πολύ στην καύση λίπους μιας και μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια ώστε να μπορέσουμε να ασκηθούμε και φυσικά να μην έχουμε την αίσθηση της πείνας. Πρωτεϊνη δεν είναι μόνο το κρέας, πρωτεϊνη είναι τα αυγα που χρειάζονται 2-3 μες τη βδομάδα μιας και κάνει καλό στον οργανισμό μας. Επίσης το ψάρι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φώσφορο που συμβάλλει στην καλή όραση και φυσικά πρωτεϊνες έχουν και οι ξηροί καρποί. Προτιμήστε τους ανάλατους ώστε να μην έχετε κατακρατήσεις.

Τρώγοντας σωστά, πίνοντας άφθονο νερό και πράσινο τσάϊ, γυμνάζοντας το σώμα σας τουλάχιστον 3-4 φορές τη βδομάδα θα πετύχετε την τέλεια και φυσική αντιγήρανση.