Κατάλληλη διατροφή για υγιές σώμα και δέρμα

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην υγεία του σώματος μας αλλά και στην υγεία του δέρματος μας. Ειδικά μετά από κάποια ηλικία το δέρμα μας αρχίζει και ζητάει περισσότερη υγρασία, ελαστικότητα και «νεότητα». Η αντιγήρανση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας μιας και οι περισσότεροι αισθητικοί και δερματολόγοι ασχολούνται με το θέμα αυτό. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι καλό σύμμαχος της αντιγήρανσης και βοηθάει πολύ περισσότερο από ότι μπορεί να βοηθήσει μια κρέμα για παράδειγμα

Ο λόγος για τον οποίο το δέρμα δημιουργεί ρυτίδες και χαλαρώνει είναι διότι με την αύξηση της ηλικίας μειώνονται οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες εξασφαλίζουν στο δέρμα δύναμη και ελαστικότητα.
Υπάρχουν σούπερ τροφές που βοηθούν σε όλα αυτά που αναφέραμε, δίνοντας στο δέρμα  μας όλα αυτά που χρειάζεται.

Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.
ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΕΣ : γαλακτοκομικά προϊόντα, καρότα, κολοκύθια, μπρόκολο, γλυκοπατάτα, λάχανο, πεπόνι, ροδάκινα, βερύκοκα.

Η βιταμίνη C δρα ενισχυτικά στη διατήρηση του κολλαγόνου και επιταχύνει την επούλωση των πληγών.
ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΕΣ : εσπεριδοειδή, πράσινες πιπεριές, μπρόκολο, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μαύρες σταφίδες, φράουλες, βατόμουρα, λάχανο, ντομάτες

Η βιταμίνη Ε διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Βοηθάει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και ενισχύει την αντοχή του κατά της ηλιακής ακτινοβολίας.
ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΕΣ : σιτάρι, καρύδια, σπόρους, πλήρη σιτηρά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φυτικά έλαια και ιχθυέλαια

Ο ψευδάργυρος (Zn) συμβάλλει στη διατήρηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΕΣ : οστρακοειδή, κρέας, δημητριακά ολικής άλεσης, φακές, βρώμη και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μια σωστή διατροφή πρέπει να τα περιέχει όλα και να μην στερεί τίποτα από τον οργανισμό μας, διότι μην ξεχνάτε ότι ο οργανισμός μας είναι μια καλή και έξυπνη μηχανή, η οποία θέλει τα καλύτερα υλικά για να λειτουργήσει σωστά και να μας κρατά δυνατές, υγιείς και όμορφες.