Τελικά υπάρχει κατάλληλη ηλικία για το botox;

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το botox

Ποια είναι η ηλικία που πρέπει να ξεκινήσουμε, πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως πριν ή μετά τη θεραπεία.

Άρθρο: Στέλιος Αγγελίδης (δερματολόγος)

Πλέον υπάρχουν πολλές, διαφορετικές θεραπείες που μπορεί κανείς να επιλέξει κανείς, με στόχο την υγιή, λαμπερή εκ των έσω επιδερμίδα. Μία από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες είναι το botox.

Τι είναι το botox

Πριν ακούσουμε το δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη να μας δίνει tips, συμβουλές και κυρίως να μας λύνει απορίες για την πιο διαδεδομένη θεραπεία προσώπου αλλά και λαιμού, ας εξηγήσουμε με απλά λόγια τι ακριβώς είναι το botox.

Το botox είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από τοξίνη αλλαντίασης που παραλύει προσωρινά τους μυς. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες του δέρματος και να βοηθήσει στη θεραπεία μιας σειράς ιατρικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των βλεφαροσπασμών και ορισμένων τύπων ημικρανίας.

Το βακτήριο Clostridium botulinum παράγει τοξίνη Botulinum, η οποία είναι η ίδια τοξίνη που προκαλεί την αλλαντίαση.

Το botox είναι μια τοξίνη, όμως όταν οι γιατροί το χρησιμοποιούν σωστά και σε μικρές δόσεις, μπορεί να έχει οφέλη. Έχει τόσο καλλυντική όσο και ιατρική χρήση.

Ως καλλυντική θεραπεία, οι ενέσεις botox μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων του δέρματος.

Το botox δεν έχει τόσο σχέση με την ηλικία και την δοσολογία, αλλά κυρίως με την τεχνική του γιατρού και το αισθητικό του μέτρο.

Όταν κάνουμε botox στο ανώτερο πρόσωπο έχουμε να κάνουμε με τον μετωπιαίο μυ που είναι όλο το μέτωπο, το μεσόφρυο που είναι ανάμεσα στα δύο φρύδια και περιοφθαλμικά, το πόδι της χήνας. Αν ακινητοποιηθεί μόνο το μεσόφρυο που συνήθως είναι πιο έντονο σε άτομα που είναι αμφισβητίες, έχουν ανοιχτόχρωμα ή μυωπικά μάτια, η κίνηση εκτονώνεται στους ανταγωνιστές μύες οι οποίοι μπορεί να υπερτραφούν.

Πιο συγκεκριμένα αυτό συμβαίνει με τους ανελκτήρες των βλεφάρων. Όταν λέμε botox θα πρέπει να γίνει σε όλα τα σημεία που εφαρμόζεται το botox και στο μέτωπο, και στο μεσόφρυο και περιοφθαλμικά.

Υπάρχουν περιπτώσεις που το botox γίνεται μόνο περιοφθλαμικά στο πόδι της χήνας και πολλές κυρίες ζητάνε κάποιες ρυτίδες που είναι πιο κάτω από το πόδι της χήνας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο γιατρός ενδίδει,  δυστυχώς γίνεται εκτόνωση με σακούλες κάτω από τα μάτια κι έτσι μεγαλώνουν οι σακούλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ