Μια απίστευτα εύκολη συνταγή για πολύ νόστιμα, αφράτα, σοκολατένια μάφινς με πλούσια και “γεμάτη” υφή. Συνοδέψτε τα με ένα υπέροχο παγωτό μπανάνα… Μια πραγματική γευστική αποκάλυψη… ένα νοστιμότατο και κρεμώδες παγωτό που σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε… νηστεύοντες και μη…
Υλικά συνταγής
Για τα σοκολατένια μάφινς:
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. ζάχαρη
25 γρ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσαγιού στιγμιαίο καφέ (έτοιμο ρόφημα, όχι σκόνη)
1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
2 κ.σ. λικέρ kahlua (προαιρετικά)
Για το παγωτό μπανάνα:
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής
Για το παγωτό:Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες. Μετά τις πολτοποιείτε σε μπλέντερ, προσθέτετε και τη κουβερτούρα και χτυπάτε στο μπλέντερ για λίγο ακόμα. Αδειάζετε το παγωτό σε μεταλλικό μπολ μεσαίου μεγέθους και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για μάφινς (στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται να τη λαδώσετε).
Για τα μάφινς: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε το καφέ, το σπορέλαιο και το λικέρ και ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη, να ενωθούν όλα τα υλικά.
Γεμίζετε με το μείγμα τις υποδοχές για μάφινς κατά τα 3/4 και τα ψήνετε για 20 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους να βγεί στεγνή. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό στην επιφάνειά τους, πασπαλισμένα με σκόνη κακάο ή τρούφα κουβερτούρας.