Τι μπορείς να κάνεις όταν ο σύντροφός σου αργεί ώρες να απαντήσει στα μηνύματά σου

Το non texting attitude είναι μια μάστιγα που δεν αφήνει καμιά μας ανεπηρέαστη. Άλλοτε χαίρεσαι που έστειλε πρώτος, άλλοτε εύχεσαι να έχει μια σοβαρή δικαιολογία που απάντησε στα μηνύματά σου δέκα ώρες μετά. Πάντα πίστευα πως το να μην παίρνεις απάντηση είναι κι αυτό μια απάντηση. Αλλά όπως και να το κάνουμε το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Απλά όταν είσαι γυναίκα έχεις ενσωματωμένο στο DNA σου να μεταφράζεις τα πράγματα μονοδιάστατα και να τα συνοδεύεις με σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η μοναδική περίοδος στη ζωή μου που δεν τσέκαρα το κινητό μου ανά πεντάλεπτο για να δω αν έχω κλήση ή μήνυμα ήταν τότε με το Διονύση. Μπορεί να έληξε άδοξα αυτή η σχέση αλλά είχα απεξαρτηθεί σχεδόν από τη συναισθηματική φόρτιση του texting. Ο Διονύσης ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. “Δεν μου αρέσουν τα μηνύματα και δεν είμαι πολύ του τηλεφώνου”. Παρόλα αυτά είχαμε βρει μια χρυσή τομή. Είχαμε ορίσει κάποιες ώρες μέσα στη μέρα που όποιος προλάβαινε έπαιρνε πρώτος.

Μετά το Διονύση δε βρέθηκε άλλο τέτοιο δείγμα άντρα. Έτσι το κινητό έγινε και πάλι δεύτερη φύση μου. Υπάρχουν φορές που θέλω να το πετάξω και άλλες που θέλω να πιστεύω πως χάλασε/κόλλησε και γι’ αυτό δε χτυπάει. Ενώ ο αποστολέας ολοένα και συχνότερα μου προκαλεί βίαιες σκέψεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι ειδικοί -αυτοί τέλος πάντων που έχουν βαρεθεί να ακούνε τύπισσες σαν εμάς να γκρινιάζουν ή να τους μεταφέρουν τις ανασφάλειές τους- λένε στο Elite Daily πως η λύση είναι η συζήτηση. Αρκεί να γίνει με “τρόπο”.

Τι μπορείς να κάνεις όταν ο σύντροφός σου απαντάει στα μηνύματά σου ώρες μετά
Να έχεις ρεαλιστικές απαιτήσεις από τον άλλο
Τη στιγμή που εσύ έχεις κολλήσει τα δάχτυλά σου και πληκτρολογείς καλημέρες και ζουζουνίσματα, εκείνος μπορεί να τρέχει από meeting σε meeting ή απλά να μην έχει ξυπνήσει γιατί δούλευε ως αργά. Οπότε το να αργήσει να απαντήσει μια δυο ώρες έχει μια λογική.

Αντί για γκρίνια πρόβαλε το σαν επιθυμία
Είδαν και απόειδαν οι ψυχολόγοι που μας σηκώνεται το φρύδι με τα απανωτά “διαβάστηκε” και τα νεύρα που προκαλεί όλο αυτό. Και σου λένε πιάσε τον με το καλό. Αντί να το στολίσεις που δεν στέλνει καρδούλες το πρωί πες του ότι θα σου άρεσε να ακούς πιο συχνά νέα του/τη φωνή του/τι κάνει. Εν τέλει πες του ότι σου λείπει όταν έχετε να επικοινωνήσετε για ώρες. Η επιθυμία επισκιάζει τη γκρίνια και τη μεταμορφώνει σαν κολακεία. Καλύτερα να σε φαντάζεται φουλ ερωτευμένη παρά υστερική και γκρινιάρα.

Δείξε κατανόηση στη not texting attitude
Πριν καταδικάσεις κάποιον με τα γνωστά επιχειρήματα ότι δεν δείχνει ενδιαφέρον/ ενθουσιασμό/δε σε θέλει κλπ. Ρώτησέ τον γιατί φέρεται έτσι. Τι είναι αυτό που τον κάνει να παθαίνει αλλεργία σε κάθε μπιπ. Συνήθως η αιτία είναι ίδια και επαναλαμβανόμενη, αλλά πρέπει να την ακούσεις για να ανακουφιστείς. Πίσω από τους περισσότερους άντρες που καθυστερούν να απαντήσουν ή δεν απαντούν ποτέ ή απαντούν με χρονοκαθυστέρηση κρύβεται μια πρώην σχέση. Ένα αγκάθι και η ασυναίσθητη σκέψη ότι το texting τους περιορίζει σαν γραπτή αναφορά που τους υπαγορεύει να δώσουν τις συντεταγμένες για το πού βρίσκονται.

Όταν γνώρισα το Σάκη ένιωθα πως φλέρταρα με την αδιαφορία. Εκείνος είχε βγει από πέντε χρόνια σχέσης, συγκατοίκησης με πολύ πίεση και ζήλια (όπως έμαθα στην πορεία). Στην αρχή της σχέσης μας μιλούσαμε τα πρωινά λακωνικά σαν φιλαράκια και μετά μπορεί να μου ξαναπαντούσε τα μεσάνυχτα. Φαινομενικά έμοιαζα να έρχομαι δεύτερη ή και τρίτη στη ζωή του και γενικά σαν να υπάρχει μια βέβαιη γυναικεία κινητικότητα. Η αλήθεια ανακαλύφθηκε αργότερα όταν μου εξήγησε πόσο πολύ τον αγχώνει να πρέπει να απαντάει στα μηνύματα σαν να δίνει αναφορά όπως έκανε στην πρώην του. Δεν την ξανακάναμε ποτέ αυτή τη συζήτηση γιατί ανακαλύψαμε το video call. Είχε πλάκα, ήχο, δεν έγραφες και δεν θύμιζε καθόλου παρελθόν.

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ειδικοί είναι το πως το παν είναι η επικοινωνία. Η ουσιαστική, αυτή που κρίνεται μακριά από μηνύματα και video calls. Αν στη σχέση σας υπάρχει αυτή η επικοινωνία και το μόνο αγκάθι είναι τα αργοπορημένα μηνύματα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα βρείτε τη χρυσή τομή και θα δημιουργήσετε το δικό σας μοντέλο σχέσης. Ίσως γίνετε από κείνα τα ζευγάρια που μιλάνε με ηχογραφημένα μηνύματα ή με βιντεάκια ή απλά δε μιλάνε καθόλου μέχρι να τελειώσουν τις δουλειές τους.

Δεν έχει σημασία η κατάληξη αρκεί να υπάρχει το Μαζί. Αλλιώς το μότο μου για το non texting attitude είναι το εξής: Αν δε μπορείς να γίνεις προτεραιότητα γίνε ένα μήνυμα που δε διαβάστηκε ποτέ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ