Η συνταγή είναι πολύ απλή και πρέπει να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε.
Υλικά
1 κιλό φράουλες
200 γρ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
500 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
3 ξυλάκια κανέλα
Ξύσμα και χυμός από ένα lime
Χυμός από ένα λεμόνι
3 κλωναράκια μέντα φρέσκια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες.
Τις βάζουμε στην απλωτή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης.
Ανακατεύουμε σιγά σιγά και αρχίζουμε με ένα κουτάλι να αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια.
Προσθέτουμε τα ξυλάκια της κανέλας και το ξύσμα από το lime.
Πατάμε με το εργαλείο που κάνουμε τον πουρέ, τα κομμάτια για να λιώσουν (όχι όμως τελείως).
Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας.
Στύβουμε το χυμό του lime και του λεμονιού.
Τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Ελέγχουμε σε πιατάκι αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κλωναράκια της μέντας και τα αφήνουμε μέσα στη μαρμελάδα για ένα 10λεπτο.
Τα αφαιρούμε και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε βάζα.