Κακές συνήθειες και πως θα απαλλαγούμε από αυτές με τη βοήθεια του feng shui

Κακές συνήθειες, επιβλαβείς για την υγεία μας ταλαιπωρούν όλους μας. Το τσιγάρο, το υπερβολικό φαγητό, η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ κάνουν κακό στον οργανισμό μας αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε.

Οφείλουμε όμως να προσπαθήσουμε, έστω να τις μειώσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό, πρώτα απ’ όλα για την προσωπική μας υγεία αλλά και για τους ανθρώπους που αγαπάμε και ζουν κοντά μας.

Το feng shui μας βοηθά να αντικαταστήσουμε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές και να αφήσουμε την καλή ενέργεια να μας περιβάλλει.

Με οδηγό αυτή την αρχή, αυτές είναι οι βασικές συμβουλές feng shui που θα μας βοηθήσουν σημαντικά όταν θελήσουμε να μετριάσουμε κάποια από τις παραπάνω συνήθειες:

  • Όταν αισθανόμαστε λύπη, θυμό ή άγχος, τις βασικές αιτίες που μας οδηγούν στο να ανάψουμε τσιγάρο ή να φάμε κάποιο γλυκό ή να πιούμε ένα ποτηράκι παραπάνω, για να χαλαρώσουμε μπορούμε να πιέσουμε την περιοχή μεταξύ των νυχιών και του δέρματος των ακροδακτύλων μας. Ακόμα και το να απασχολήσουμε τα χέρια μας με μια μαλακή μπαλίτσα κατά του άγχους θα μας βοηθήσει συμπληρωματικά.
  • Είναι καλό να έχουμε μαζί μας ένα μικρό μπουκάλι αιθέριο έλαιο, όπως μέντα, γκρέιπφρουτ ή λεμόνι καθώς η μυρωδιά από αυτά τα έλαια θα μας βοηθήσει ν’ απαλλαγούμε από την επιθυμία για αλκοόλ, φαγητό ή ένα ακόμα τσιγάρο.
  • Ένα φλιτζάνι τσάι μιμόζας (mimoza hostilis) ή βαλεριάνας μας βοηθά να απαλλαγούμε από τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από την έλλειψη νικοτίνης και αλκοόλ. Επιπλέον, βοηθά να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας αλλά και να παραμείνουμε ήρεμοι καθώς δεν προκαλεί εθισμό και συνίσταται για χρήση έναντι των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Είναι απαραίτητο να συμβουλευτούμε τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό μας, εάν το τσάι μιμόζας και η βαλεριάνα ενδείκνυται για τον δικό μας οργανισμό.

 

Δεν ξεχνάμε όμως ότι και η χωροθεσία (η διάταξη των επίπλων στο χώρο μας) παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας και ως εκ τούτου και στη ψυχολογική μας εξάρτηση από το φαγητό, το αλκοόλ ή το τσιγάρο. Πρέπει να αισθανόμαστε χαλαρά και ήρεμα στο χώρο μας, να υπάρχει αρμονία στα χρώματα, να μην είναι έντονα και μας αγχώνουν, αλλά και να μην υπάρχει ακαταστασία γιατί αυτά μας προκαλούν άγχος και έντονη πίεση και μας οδηγούν στην υπερκατανάλωση και την υπερφαγία.

Φροντίζουμε τη βόρεια/βορειοδυτική πλευρά του χώρου μας όπου τοποθετούμε ένα μεταλλικό αγαλματάκι ή διακοσμητικό που ενισχύει την εξάλειψη κακών συνηθειών.

Ας σημειωθεί ότι τίποτα δεν είναι εφικτό, εάν δεν το επιθυμούμε εμείς οι ίδιοι με πολύ σθένος και πίστη, ότι αυτό που κάνουμε είναι για το καλό μας, χωρίς να μας το επιβάλλει και να μας πιέζει κανείς.

Με τη βοήθεια αυτών των απλών συμβουλών feng shui αλλά και με τη δική μας επιμονή και θέληση, μπορούμε να απαλλαγούμε από τις κακές μας συνήθειες και να απολαύσουμε όσα η ζωή μας προσφέρει με χαρά και ηρεμία.

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr