Απίστευτο! Η πρώτη live μετάδοση επέμβασης στον εγκέφαλο (βίντεο)

Στην ιστορία πέρασε το όνομα του συνταξιούχου βετεράνου του αμερικανικού στρατού, Greg Grindley, ο οποίος στις 25 Οκτωβρίου έγινε ο πρώτος άνθρωπος του οποίου η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του μεταδόθηκε LIVE σε 171 χώρες και 45 γλώσσες, μέσω του National Geographic και της εκπομπής Brain Surgery Live.

Στόχος της επέμβασης ήταν η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον.

Ο επικεφαλής νευροχειρουργός, δρ Τζόναθαν Μίλερ, πραγματοποίησε την επέμβαση στον Grindley μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικού συνεργείου μέσα στο χειρουργείο στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Κλίβελαντ, του Οχάιο των ΗΠΑ.

Η επέμβαση ήταν μια εκλεκτική διαδικασία κατά την οποία οι νευροχειρουργοί εμφυτεύουν στον εγκέφαλο του ασθενούς μια ειδική ιατρική συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και ονομάζεται «νευροδιεγέρτης». Όταν εμφυτευθεί με επιτυχία, η συσκευή παρέχει ηλεκτρική διέγερση σε στοχευμένες περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση, μπλοκάροντας τα λανθασμένα νευρικά σήματα που είναι υπεύθυνα για τα συμπτώματα του Πάρκινσον.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο ασθενής πρέπει να είναι πλήρως ξύπνιος για τη συγκεκριμένη επέμβαση, προκειμένου οι χειρουργοί να μπορούν να επικοινωνούν μαζί του και να κάνουν νευρολογικές εξετάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης.

Σε ό,τι αφορά στον Greg Grindley, η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή του National Geographic για την ιστορική αυτή χειρουργική επέμβαση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ