Δεν ανιχνεύει τους επικίνδυνους μεταστατικούς καρκίνους η μαστογραφία

Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης αμφισβητούν τη διαγνωστική αξία της μαστογραφίας, ως προς τον εντοπισμό των καρκινικών όγκων που είναι δυνατόν να δώσουν μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος.

«Η μαστογραφία βοηθά στην ανίχνευση συνήθως των λιγότερο επιθετικών και θανατηφόρων καρκίνων του μαστού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εξίσου με τους επιθετικούς καρκίνους που προορίζονται εξ’ αρχής να γίνουν μεταστατικοί» σύμφωνα με τον Δρ Γκίλμπερτ Γουέλτς.

Επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Κολεγίου Ντάρτμουθ ανέλυσε στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν στον μαστογραφικό έλεγχο γυναικών στις ΗΠΑ, τα τελευταία 50 χρόνια.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, παρότι οι μαστογραφίες είναι ευρέως διαδεδομένες μετά τη δεκαετία του ’80, οι μεταστατικοί καρκίνοι του μαστού που διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο έχουν μείνει σταθεροί μετά το 1975.

Επίσης, η μέση ηλικία που μία γυναίκα διαγιγνώσκεται με καρκίνο μαστού έχει μείνει σταθερή περίπου στα 63,7 χρόνια, ένδειξη ότι οι επικίνδυνοι καρκίνοι δεν εντοπίζονται νωρίτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ