Εποχική γρίπη – Ποιοι πρέπει να προσέχουν περισσότερο

Γρίπη παθαίνουν οι 9 στους 10 στην πορεία της ζωής τους και σε μερικές περιπτώσεις δυστυχώς υπάρχει επιδείνωση αν δεν ληφθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Η γρίπη είναι σύνηθες φαινόμενο ειδικά με το που θα μπει ο χειμώνας και ο κόσμος θα αρχίσει να κρυώνει, να βήχει και να φτερνίζεται, απρόσεκτα τις περισσότερες φορές.

Οι ιοί της γρίπης προσβάλλουν το ανώτερο ή/και το κατώτερο τμήμα του αναπνευστικού συστήματος (μύτη, φάρυγγας, λάρυγγας, βρόγχοι). Μέχρι σήμερα, ο κύριος τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός. Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον αντιγριπικό εμβολιασμό, που είναι το κύριο μέτρο πρόληψης για την γρίπη.

O εμβολιασμός πρέπει να επαναλαμβάνεται, κάθε χρόνο, γιατί η ανοσία που αφήνει το εμβόλιο εξασθενεί μετά από 6 μήνες περίπου, επομένως δεν υπάρχει προστασία εναντίον της γρίπης την επόμενη περίοδο.

Ποια άτομα οφείλουν να προστατευθούν από τη γρίπη:

– Έχετε Σακχαρώδη διαβήτη;

– Έχετε προβλήματα με τα νεφρά;

– Έχετε προβλήματα καρδιάς;

– Έχετε σοβαρό άσθμα;

– Πάσχετε από ιατρική πάθηση για την οποία χρειάζεστε τακτική ιατρική παρακολούθηση;

– Έχει τεθεί σε καταστολή το ανοσοποιητικό σας σύστημα λόγω ασθένειας ή φαρμάκων;

– Είστε ηλικίας άνω των 60 χρονών;

– Διαμένετε σε γηροκομείο ή άλλο ίδρυμα μακροπρόθεσμης φροντίδας;

– Είστε έγκυος β ́και γ ́τριμήνου;

Αν ανήκετε σε κάποιες από αυτές τις κατηγορίες καλό θα είναι να επισκεφτείτε ένα παθολόγο ή κάποιον ειδικό πάνω στο πρόβλημα σας για να σας δώσει τις σωστές οδηγίες για να κάνετε το εμβόλιο ή να ακολουθήσετε κάποια άλλη αγωγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ