Σύσφιξη με διατροφή

Η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από όλα τα συστατικά που μας δίνουν οι τροφές, όπως οι υδατάνθρακες, οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες. Μια πετυχημένη σύσφιξη απαιτεί εκτός από χρόνο αλλά και σωστή διατροφή για να μπορέσει το δέρμα μας να πάρει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να συνθέσει ένα τέλειο δέρμα. Ας αναλύσουμε πως γίνεται η σύσφιξη σε συνδυασμό με τη διατροφή.

Θα αναλύσουμε τα πιο απαραίτητα συστατικά για τη σωστή σύσφιξη του δέρματος μας

  • Βιταμίνη Β
    Βοηθά στην εξισορρόπηση του σμήγματος καθώς και στη λίπανση του δέρματος. Πλούσιες τροφές σε βιταμίνη Β είναι οι ξηροί καρποί, τα πουλερικά, τα αβγά, τα ψάρια, τα λαχανικά και το γιαούρτι.
  • Βιταμίνη Α
    Η βιταμίνη Α υποβοηθά την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ η έλλειψή της συγκεκριμένης βιταμίνης προκαλεί ξηροδερμία και ευερεθιστότητα του δέρματος. Πλούσιες τροφές σε βιταμίνη Α είναι ο σολομός, το συκώτι και ο ξιφίας.
  • Βιταμίνη Ε
    Προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων της επιδερμίδας.
    Τι πρέπει να φας: : Σολομός, όσπρια, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο και αμύγδαλα αποτελούν πλούσιες πηγές της βιταμίνης.
  • Βιταμίνη C
    Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότατος και του κολλαγόνου της επιδερμίδας. Η ανεπαρκής πρόσληψή της οδηγεί στην αποδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων και στη ρήξη των τριχοειδών που βρίσκονται στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος.
    Τι πρέπει να φας: Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα λεμόνια, οι πιπεριές, το μπρόκολο και σπανάκι ανήκουν στις τροφές που προσφέρουν απλόχερα βιταμίνη C.

Mην ξεχνάμε όλα αυτά δεν θα λειτουργήσουν αν δεν πίνουμε πολύ νερό και φυσικά αν δεν γυμναζόμαστε.