Ημερίδα : Εξοικείωση των φροντιστών με την έρευνα

Η ΕΠΙΟΝΗ στις 13 Μαρτίου 2018 διοργανώνει στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF»,  ημερίδα με θέμα «Εξοικείωση των φροντιστών με την έρευνα».

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει την ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Η ΕΠΙΟΝΗ σαν μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocarers και άλλων δικτύων προωθεί την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών στην Ελλάδα.

Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ είναι η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας. Ερευνητές, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και άλλοι επιστήμονες δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές – περιθάλποντες ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του Europan Brain Council, της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τον εγκέφαλο «Brain Awarnass Week» και της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Τόπος διεξαγωγής : Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα 11527, (πλησίον ΕΠΙΨΥ και νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ) πλησιέστερο μετρό : Κατεχάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ