Προσφορά βοήθειας στους πυροπαθείς

Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική με τους δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους.

Από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν είναι αξιομνημόνευτη η ανταπόκριση τόσο του απλού κόσμου όσο και μεμονωμένων επαγγελματιών στο χώρο της υγείας (και όχι μόνο).

Επαγγελματίες ψυχικής υγείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από τα social media μεμονωμένα και ζητούν κοινοποίηση της δυνατότητας που παρέχουν και που είναι αναγκαία σ΄ όλους αυτούς που έζησαν τον εφιάλτη με την πύρινη λαίλαπα, όσους έχασαν τους δικούς τους από τη φωτιά, όσοι είναι οι ίδιοι θύματα της φονικής πυρκαγιάς. Συστήνουν επίσης στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παρακολούθηση όλων αυτών των γεγονότων από τα παιδιά, γιατί πρόκειται για γεγονότα ιδιαίτερα βίαια και μπορούν να προκαλέσουν ισχυρές φοβίες.

Πλαστικοί χειρουργοί που προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια ανιδιοτελώς.

Φαρμακευτικές εταιρείες και οι επίσημοι φορείς τους ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των δημοτικών και υγειονομικών φορέων για προμήθεια σε φαρμακευτικό και ιατροτεχνολογικό υλικό που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των τραυματιών και των εγκαυματιών.

Φαρμακοποιοί, προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους και φαρμακευτικό υλικό για την αντιμετώπιση αναγκών.

Μα εξίσου σημαντική είναι η ανταπόκριση των απλών ανθρώπων στις εκκλήσεις των αρχών για αίμα, ρούχα και τρόφιμα  και κάποιοι από μόνοι τους προφέρουν φιλοξενία σε σπίτια κι εξοχικές κατοικίες.

Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσωπική παρουσία και έτρεξαν σαν εθελοντές στους πληγέντες Δήμους.

Και η προσφορά συνεχίζεται …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ