Η πρώτη επαφή με την μητέρα του καλού μας είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα αμήχανη και αγχώδης πολλές φορές, καθώς κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να κερδίσουμε τη συμπάθεια της.
Στην ουσία όμως, είναι κάποιες βασικές «αρχές» που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε μια ειρηνική σχέση με τη μελλοντική… πεθερά.
Τους παρακάτω κανόνες μπορείς να τους ακολουθήσεις είτε είσαι είσαι φάση να γνωρίσεις την μητέρα του συντρόφου σου, είτε την έχεις ήδη γνωρίσει και θες απλά να την «εξημερώσεις».
1. Η ”μανούλα”: Μην ξεχάσεις ποτέ πως για τον σύζυγο, εραστή, σύντροφο, αρραβωνιαστικό σου, η μητέρα του θα είναι πάντα η μητέρα του. Πρέπει να αποδεχτείς πως αυτή προηγείται (ή έτσι νομίζει) και συ έπεσαι στην καρδιά του αγαπημένου σου. Στο κάτω-κάτω εκείνη γνώρισε πρώτη.
2. Έχε την από κοντά : Το να γνωρίσεις την πεθερά σου και να αναπτύξεις ένα είδος φιλίας μαζί της δεν είναι απαραίτητα κακό. Μέσα από αυτή τη σχέση θα μάθεις τι της αρέσει ή όχι. Έτσι θα βρεθείς προετοιμασμένη σε μελλοντικές διχογνωμίες και καβγάδες.
3. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός: το να σε συμπαθήσει η μητέρα του καλού σου είναι θέμα λίγων λεπτών κατά την πρώτη σας γνωριμία. Εκεί θα αναπτύξει μια συγκεκριμένη άποψη για σένα που δύσκολα θα αλλάξει, αφού ως γνωστόν “η πρώτη εντύπωση μετράει”. Δείξε από την αρχή πόσο αγαπάς τον υιό της και πόσο θέλεις να τον κάνεις ευτυχισμένο.
4. Κέρδισε το σεβασμό της: φυσικά και είναι δύσκολο να αποδεχτείς την πεθερά σου σαν κομμάτι της ζωής σου. Το ίδιο συμβαίνει και με σένα που σε βλέπει απειλητικά, σαν να θέλεις να της πάρεις το παιδί της. Φρόντισε λοιπόν από νωρίς να κερδίσεις με τις πράξεις σου το σεβασμό της, και αργότερα ίσως και να κερδίσεις και την αγάπη της.
5. Στο ίδιο στρατόπεδο: μην ξεχνάς πως τόσο εσύ όσο και η πεθερά σου, παίζετε στην ίδια ομάδα. Μοιράζεστε και οι δύο την αγάπη και τον ενδιαφέρον σας για το ίδιο άτομο: τον αγαπημένο σου και γιό της.
6. Όχι στην αρνητικότητα: αν η μητέρα του συντρόφου σου έχει δείξει εξ αρχής την αρνητικότητα της στο πρόσωπό σου, δεν χρειάζεται να κάνεις και συ το ίδιο. Δείξε ουδέτερη στάση και ανωτερότητα και θα βγεις κερδισμένη, αφού ο σύντροφός σου θα το εκτιμήσει.
7. Μακρυά κι αγαπημένες: αν έχεις τη δυνατότητα, κράτα την αγαπημένη σου πεθερούλα όσο πιο μακρυά γίνεται. Και δεν εννοούμε μόνο την συναισθηματική απόσταση, αλλά την σίγουρη και ασφαλή μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Οπωσδήποτε όμως όχι στο ίδιο σπίτι.
8. Νωρίς νωρίς: αν δεις ότι από την πρώτη ημέρα το αγόρι σου είναι κολλημένο στη μαμά του, τράβα γι’ άλλα. Θα αποφύγεις έτσι να δεθείς χωρίς λόγω σε μια εξ’ αρχής προβληματική κατάσταση.
9. Δείξε προθυμία: Όταν υπάρχει ανάγκη στο σπίτι σε δουλειές, ειδικά στο μεσημεριανό τραπέζι δώσε ένα χέρι βοηθείας.
10. Πιάσε της κουβέντα: Μίλα μαζί της για την καθημερινότητα σου, τις δουλειές σου και ρώτα πράγματα και για εκείνην (χόμπι, δραστηριότητες, δουλειά κτλ). Θα αισθανθεί πως νοιάζεσαι πραγματικά για την οικογένεια που μόλις «μπήκες».