Φτιάξε μόνη σου μπισκότα με μπανάνα και βρώμη ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!

Αυτά τα μπισκότα με μπανάνα και βρώμη είναι σούπερ θρεπτικά, αφού τα υλικά τους προμηθεύουν τον οργανισμό με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, είναι το ιδανικό σνακ πριν ή μετά τη γυμναστική.

Επιπλέον, είναι πολύ νόστιμα και, αν και δεν περιέχουν ζάχαρη, μπορούν να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα για κάτι γλυκό με λίγα λιπαρά και θερμίδες.

Διάβασε επίσης: Δοκιμάσαμε το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο (ΧΩΡΙΣ βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι!)

Υλικά

*25 μπισκότα με μπανάνα και βρώμη

3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
½ φλ. βούτυρο αμυγδάλου
1 κουτ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σ. μέλι
2 ½ φλ. βρόμη με cranberries
½ φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 κουτ. σ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γκ. άρωμα βανίλιας
¼ κουτ. γλ. κανέλα
¼ κουτ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύεις με το βούτυρο αμυγδάλου, το κανονικό βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), τη βανίλια και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τη βρόμη, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.

Προσθέτεις το περιεχόμενο αυτού του μπολ στο άλλο με τη μπανάνα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας.

Με ένα κουτάλι, ρίχνεις πάνω στη λαδόκολλα μικρά μπαλάκια (μεγέθους καρυδιού) από τη ζύμη, αρκετά μακριά το ένα από το άλλο. Ψήνεις τα μπισκότα για 12-14 λεπτά (μέχρι να σκουρύνουν λίγο στις άκρες). Αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα φυλάς σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ