Μύθος το σημείο G!

Ερευνητές από την Ιταλία αμφισβητούν για άλλη μια φορά την ύπαρξη της περίφημης ερωτογενούς ζώνης του γυναικείου κορμιού, του επονομαζόμενου σημείου G, αναφέροντας παράλληλα ότι η γυναικεία ερωτική απόλαυση βασίζεται στο αναπαραγωγικό σύστημα στο σύνολό του.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η σεξουαλική διέγερση δεν εντοπίζεται σε ένα μεμονωμένο σημείο: η κλειτορίδα, ο κόλπος και η ουρήθρα αποτελούν «εξαιρετικά δυναμικές και ευαίσθητες δομές» και συνδέονται σε ένα σύμπλεγμα που καθορίζει την ερωτική απόλαυση.

Ο επικεφαλής της μελέτης Εμανουέλ Τζανίνι, καθηγητής Ενδοκρινολογίας και Σεξολογίας στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, διευκρινίζει πως οι σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης, όπως ο υπέρηχος, έχουν βοηθήσει τους επιστήμονες να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στα διάφορα μέρη του αναπαραγωγικού συστήματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Έτσι, η γυναικεία ερωτική απόλαυση φαίνεται πως καθορίζεται από το σύμπλεγμα κλειτορίδας, ουρήθρας και πρόσθιου κολπικού τοιχώματος, το λεγόμενο κλειτοριδουρηθροκολπικό σύμπλεγμα ή σύμπλεγμα CUV (clitourethrovaginal complex). Όταν διεγείρεται σωστά η περιοχή αυτή κατά τη διείσδυση, επιτυγχάνεται η οργασμική αντίδραση.

Ο Τζανίνι και οι συνεργάτες του ευελπιστούν πως τα ευρήματά τους θα δώσουν οριστικό τέλος στις συζητήσεις που αφορούν στο περίφημο σημείο G και την ακριβή τοποθεσία του.

Πηγή: onmed.gr

Πηγή : e-reportaz.gr